Nieuws

13 tips voor de inrichting van je kleine badkamer

Kleine badkamer? Geen nood! Zelfs van een kleine badkamer kan je een oase van rust en kalmte maken. Een ruimte waar je je helemaal zen voelt. We geven je 13 tips om van je kleine badkamer een grootse ruimte te maken.

1. Creëer ruimtegevoel

Als je badkamerruimte klein is, is het de kunst de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. Hoe doe je dat? Door bijvoorbeeld de tegels te laten doorlopen door heel de badkamer: in de douche, boven je wastafel, langs je bad en de vloer. Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken. Donkere kleuren maken het visueel nog kleiner.

2. Gebruik lichte kleuren

Hoewel zwart nu in is voor het doucheglas en de kranen, zorgen lichten kleuren voor een ruimtelijk effect. Hou je van kleur? Gebruik maximum twee verschillende kleuren. De vloer mag donkerder zijn dan de muren, het plafond moet dan weer lichter zijn dan de muren. Ook een accentkleur op één muur kan een je badkamer groter laten lijken. Kies ook weer voor een heldere, lichte kleur.

3. Veel kastruimte

Zorg voor badkamermeubels met veel kastruimte waarin je alles kwijt kan. Kies voor lades in plaats van opendraaiende kasten. In lades kan je meer spullen kwijt dan in kastjes.

4. Grote spiegels

Hang grote spiegels op tot tegen het plafond. Ze reflecteren de ruimte en weerkaatsen het licht.

5. Daglicht en indirect licht

Laat het daglicht binnenvallen en zorg voor indirect licht, bijvoorbeeld bovenaan je wandmeubels en je wastafel. Ook dat laat je kleine ruimte groter lijken. Zo zijn LED strips ideaal om met indirecte verlichting je badkamer optisch te vergroten.

6. Combineer bad én douche

Geen plaats voor én een bad én een douche? Combineer de twee. Laat een helder douchescherm plaatsen op je bad. Zo kan je makkelijk douchen zonder je badkamer onder water te laten lopen. Kies transparant glas: zo laat je de ruimte weer optisch groter lijken.

7. Of kies voor een inloopdouchekleine badkamer - inloopdouche

Toch liever een douche? Een inloopdouche met een vloer die doorloopt zorgt voor een visueel groter lijkende ruimte. Of je laat de douche in een hoek plaatsen en vooraan maak je een schuine wand zodat je douche een vijfhoek is in plaats van een vierkant of rechthoek. Ook zo win je plaats. Je kan ook perfect een douche onder een schuine dakwand laten installeren. Zolang je er comfortabel kan in rechtstaan, is dat een goede oplossing voor de inrichting van een kleine badkamer.

8. Kies slim je wastafelmeubel!

Waskommen op je wastafel zorgen ervoor dat je nog ruimte errond overhoudt om er je spulletjes op te plaatsen. Geen plaats voor twee lavabo’s? Kies voor één extra grote lavabo met twee kranen.

9. Hangtoilet

Een hangtoilet neemt visueel minder ruimte in. Zorg eventueel voor wat privacy met een glazen wand. Of plaats het toilet in een andere ruimte. Zo win je weer wat ruimte voor de inrichting van je kleine badkamer.

10. Ga voor een klein bad of hoekbad

Geen ruime voor een ‘volwaardig’ bad? Ook in een klein bad kan je heerlijk relaxen. Of denk eens aan een hoekbad. Ook zo win je weer wat plaats en kan je toch een bad laten plaatsen in je kleine badkamer.

11. Lichte tegels vergroten je kleine badkamer

Al gedacht aan reflecterende tegels? Kies zeker voor een lichte tegelkleur. Die vergroot je badkamer. En door bijvoorbeeld voor marmeren tegels te kiezen (vb. wit carrara marmer) reflecteer je het licht en lijkt je badkamer weer groter.

12. Ruim op!

Ruim op. Laat geen zaken op de grond rondslingeren of op de kastoppervlaktes. Berg alles netjes op. Zo ziet je badkamer er meteen opgeruimd én groter uit!

13. Lichte vloer en grote wandtegels

Ga voor een lichte vloer met lichte voegen. Of voor een lichte houten vloer. Als je de planken in de juiste richting legt kan je opnieuw je kleine badkamer veel groter laten lijken. Grote wandtegels zorgen ook voor een vergrotend effect.

Vragen over de inrichting van je kleine badkamer bij bouwen of renoveren?

Bel ons op 0487 15 00 15 en krijg ons gratis advies!

Menu